Monday, April 27, 2009

IKABAGS ON GIFT GUIDE NOW , I can't believe that ...Who I AM







Greetings from Paris. I am Feyza mothers of Madamehoux and Ikabags.
But before, I am mothers of two handsome boys, Aral and Tan, a designer, a seeker, an adventurer, tripper.

I was born in Turkey, we’ve been abroad for 8 years and for 6 years we are in Paris.

I graduated from the Economics School of Ankara(Business Administration ). While I was working I also graduated from management and Organization. I did my internship as accountant. My work life has continued with Koleksiyon Tasarim Mobilya A.S(http://www.koleksiyon.com.tr/) Inc. Where I was the manager. I swallowed a lot of dust in the factory. I guess I touched every single fabric in the factory. Madamehoux was the product of my first touches to the fabric, soon the IKABAGS have came along.

Madamehouxe's name comes from the holly (houx) tree in our garden. They were made by a lot of thinking, quality fabric and equipment and with love. I like to work with cotton and linen.

With this principle I have created every each bag with same quality inside and out. And another important property of these bags is that M.H. stands for that woman who can saty up on her own feet. Dignified, vain, simple, warmer as you know it better, softer as you touch it more.
I worked with the same quality of sewing with each and every bag in IKABAGS either. I have sporty girls now.
If you let me all alone, I would create more designs with 300 fabrics I have right now.

Herkese Paris ten sicak bir merhaba...
Ben Feyza..madamehoux ve IKABAGS in anneleriyim
Ama once Aral ve Tan adinda iki yakisiklinin annesiyim , tasarimciyim, gozlemciyim, seruvenciyim, seyahatciyim.
Turkiye dogumluyum , 8 senedir yurt disindayiz, 6 senedir Parisliyiz...Ankara I.I.B.F Isletme bolumu mezunuyum , calisirken de Yonetim ve Organizasyon okudum , mali musavirlik stajimi bitirdim , 2 yil Muhasebe mudurlugu yaptigim is hayatim , Koleksiyon Mobilya A.S deki Satis Pazarlama ve Uretim Planlama mudurlugu ile devam etti.Asil ilgi alanim ic dekorasyon ve mobilya sektoru. Fabrikada uretimde cok toz yuttum , doseme atolyesindeki ve depodaki butun kumaslara da dokundum sanirim:)
Dokunmaya devam ediyorum, ilk dokunulan kumaslarla ortaya cikan madamehoux ile baskayan maceraya yakin zamanda IKABAS de katildi.

Madamehoux da kararli, ozgun,romantik , SIK ve yumusacik , biraz da utangac bir ben , IKABAGS de ise, yine kararli ,renkli, canli , cilgin bir ben bulacaksiniz.

MadameHoux' nun isim anasi yapilmakta olan evimizin bahcesindeki cobanpuskulu(houx)agaci oldu , disardan bakildiginda (fiyatlari )dokunulmasi zor bir houx agaci yapragini andirsa da , dokununca verdigi sicaklik ve guzellik ; bagimlilik yaratacak ,diye dusunuyorum, uzun suren dusunmelerle , cok ozenle secilmis kumaslarla, iplerle , mlz ler buyuk bir sevgi ve sevkat ile yapildilar .Laf aramizda kumaslarla uyumuslugum coktur ,almadan once ve aldiktan sonra saatlerce dokunup ,uzaktan seyretmisligim de coktur.
Linen ve coton ile calismayi cok seviyorum , gerek elle gerek makine ile yaptigim nakislari cok seviyorum.(Broderi, aplik vs)
MadameHoux' da her kadin ayri ozeldir ,guzeldir mantigi ile her cantami farkli yapiyorum, her elime alisimda yeni sey yapmaktan, denemekten kendimi alamiyorum.Esim(matmazellerin_kizlarimin ) " icleri dislarindan daha guzel, daha emekli " diyor , cevabim su oldu, onlari yeni bir insani, yeni bir kadini tanimak gibi dusun, dis guzelliklerine baktigin gibi ic guzelliklerine de bak, sadece disi seni kandirmasin :))Bu arada en buyuk elestirmenim ve kalite kontrol uzmanimdir.
Bu ilke ile MadameHoux' daki butun cantalarin icini de disini da ayni kalitedeki kumaslardan yaptim , ve diger onemli bir ozellik MadameHoux tek basina ayakta durabilen bir kadini temsil edercesine ayakta duruyor.Asil, gururlu, sade ...tanidikca sicak,dokundukca yumusak...
IKABAGS de de ayni dikis kalitesi ve titizlik ile daha bildik tanidik kumaslarla calistim , daha canli ,hareketli , spor kizlarim var artik :)

1 comment:

Ayca Karaoglan said...

Feyza'cım tebrikler Gift Guide için :) Ayrıca harika anlatmışsın MadameHoux'u ve kendini. Başarıların daim olsun. Sevgiler. Ayça